Letar efter nya sovsäckar samt ett nytt stort familjetält

campa-med-familjenJag är fortfarande inställd på att köra lite tältning nu i Juni med familjen men tyvärr är tältet jag tänkte använda söndermöglat totalt då det har legat ute i garaget under så många år hos mina föräldrar. Ett tips: ska du förvara något dyrt och viktigt ute i garaget så se till att det inte ligger direkt på marken då saker och ting suger upp fukt från marken. Så nu blir det till att leta efter ett nytt tält men jag har hittat några intressanta tält på tälten.se som jag tycker duger gott och väl för vårat ändamål. Visst lite sura pengar men nu får vi ändå ett tält som är anpassat för oss i familjen samt att det är bra mycket nyare än mina föräldrars variant.

Stormkök har vi sen innan och egentligen är det inte mycket vi behöver inhandla förutom ett par klädesplagg och lite matvaror.

En stor kostnad blir ju sovsäckarna som måste inhandlas men detta är ju något vi kommer ha väldigt länge och planen är ju att i alla fall campa en gång per år med familjen. Jag har spanat lite på ActiveOutfit för att se hur priserna ligger till och det är faktiskt lite dyrare än vad jag har kunnat tänka mig och det beror ju på att jag vägrar köpa billiga sovsäckar från t.ex. biltema eller liknande. Det är helt enkelt inte värt att betala småpengar och sedan ligga huttra hela natten.

Jag har hittat en hel del väldigt bra information på sovsäcken som förklarar vad man bör tänka på vid köp av sovsäckar så nu sitter jag och jämför priser på syntetsovsäckar. Dun blir det tyvärr inte då de kostar ganska så mycket mer än syntet men jag tror det duger gott och väl för oss som inte ska ligga under klar himmel. Vi kommer ändå ha ett tält som isolerar en hel del plus att alla ligger i samma ”rum”.

Men det är ganska intressant att där är så mycket att tänka på för jag trodde ungefär att en sovsäck var en simpel sak men tydligen inte och där finns hur mycket som helst att läsa på om men jag tror jag har fått ganska bra koll nu så jag kan beställa innan månadsskiftet.

En reaktion på ”Letar efter nya sovsäckar samt ett nytt stort familjetält”

  1. Vi har sovsäckar från danska wolfcamper – pris runt tusenlappen men de håller läääänge. Vi campar mycket så vi har två olika tjocklekar beroende på när och var vi tältar och våra sommarsäckar har vi haft sen -97 och de är fortfarande fräscha och sköna.
    Ett tips för att slippa markfukten är att ha tunna aluminiumfiltar under luftmadrass/liggunderlag. Du vet såna där räddningsfiltar som ser ut som aluminiumfolie 🙂
    Rulla inte ut säcken innan läggdags – då drar den till sig fukt och blir kall. Skulle det bli kalla nätter – fyll petflaskor med varmt vatten och lägg i säcken så sover man gott.

    Lycka till med campingen 🙂

Kommentarer är stängda.