Kalas för systerdotter, får äntligen prova göra bildtårta

bildtårtor med motiv eller foto

Vanligtvis så bakar jag mina tårtor själv då det är en av mina passioner i livet och jag älskar att baka för mig själv, men också för andra. Jag har väl relativt bra koll gällande bakning och har säkert bakat en bra bit över 100 tårtor genom åren, så finessen finns där.

I min familj/släkt är det jag som gör tårtan till kalaset och får en hel del beställningar från vänner också ibland. Även om jag älskar att baka så är det egentligen inget jag vill jobba med, men det är väldigt kul på hobbynivå, så länge jag inte behöver baka flera dagar i sträck så är det relativt kul pyssel.

Den här gången var det dags att fixa fram två fina tårtor till min kära systerdotter Lissi och till hennes kalas med hennes vänner. Hon är nu 9 år och det börjar bli kul att bjuda hem alla sina vänner på kalas och så klart ska hon få den bästa tårtan.

Den här gången har hon önskat sig två tårtor med ett särskilt motiv d.v.s. en bildtårta och hon vill ha två tårtor med Frost/Frozen som är från den där Disneyfilmen. Tydligen hade Lissi varit på ett av hennes vänners kalas som hade ett prinsesstema med bildtårtor.

Jag kan vara ärlig med att säga att jag aldrig har provat att köpa en tårtbild som dekoration och faktum är att jag har varit lite emot det. Anledningen till det är för att mycket av min egna stil försvinner när jag beställa något som mer eller mindre är färdigt. Men vad gör man inte för sin systerdotter, hon kommer ju definitivt uppskatta bildtårtan.

Jag har varit inne och kollat på bland annat Bildtårtor för att se vad där finns att välja på och lyckligtvis så finns där en hel del alternativ gällande motivet. Den ena tårtan tänkte jag skulle bli en bildtårta med Frost-motiv och det är precis det hon önskade sig. Däremot vill jag inte göra två tårtor med ett Frost/prinsessa motiv, så nästa bildtårta behöver blir något annat.

Ett alternativ är att försöka leta upp ett roligt foto på henne och sedan beställa en tårtbild med ett eget foto. Det bästa är om jag kan hitta en riktigt bra bild att använda på tårtan och jag tror nästan kommer få ta hjälp av min syster. Hon har ju såklart lite fler bilder än vad jag har.

Jag har lite snabbt kollat på YouTube hur man ska gå tillväga och det är ganska enkelt då jag nästan alltid klär mina tårtor med marsipan redan. Så det är inga konstigheter egentligen, men om du själv är intresserad över hur det fungerar så kan du kolla på denna instruktionsvideo från YouTube.